Merhametli Çitalar - Yavru Antilopla Oynadılar

Yazar: Ahmet Değirmenci Yorum Yap 7 Mart 2010 Pazar




Üç erkek çita tarafından etrafı çevrilen yavru antilop, kısa bir şok geçirse de, çitaların davranışları izleyenleri daha çok şaşırttı.
Bütün bu durumun açıklaması basit, diğer büyük kedilerin aksine çitalar gündüz avlanmayı tercih ediyorlar, günün erken saatlerinde ya da öğleden sonra. Avlarını yakalayabilmek için yaptıkları koşular onları çok yorduğu için, her avdan sonra dinlenmeleri gerekiyor.
Yavru antilobun hayatta kalmasının sebebi de bu olsa gerek, çitaların karınları tok ve yorgun olmaları, hayatını kurtardı.
Fotoğrafçı Michel Denis-Huot, geçtiğimiz yıl Ekim ayında, Kenya'da çektiği bu fotoğraflar için "Anneleri tarafından terk ediltikten beri birlikte yaşayıp, avlanan bu üç kardeşi gördüğümüz sabah aç değil gibiydiler. Hızlıca yürüyor, ancak durup oyunlar da oynuyorlardı. Bir grup antilopla karşılaştılar, büyükler kaçsa da, bu yavru o kadar hızlı davranamadı ve yakalandı. Sonra bu inanılmaz sahneler yaşandı ve 15 dakikadan uzun bir süre yavruyu yalayip, pençelerini kafasına koyup, onunla oynadılar. En şaşırtıcısı, bu öykü gerçek bir mutlu sonla bitti, ilgilerini kaybettikten sonra antilobun kaçmasına göz yumdular" açıklamasını yaptı.
Yazıyı paylaş:  
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Yahoo TechnoratiReddit Google Twitter Friend Feed Facebook

Etiketler:
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Gönder